Կիշա Վինսթոնի կողմից 17.08.2020 թվականի Նյու Յորքի ֆեդերալ դատարան հայց է ներկայացվել ընդդեմ Dietz & Watson ընկերության, որը պատրաստում է ծխեցված Gouda պանիր։ Հայցվորը նշել է, որ Dietz & Watson ընկերության ապխտած Gouda պանիրը մակնշումը թերի է, ընկերությունը չի նշում թե ինչ բաղադրիչներով են ապահովում պանրի ծխեցված համը։ Համաձայն Հայցվորի դիրքորոշման յուրաքանչյուր իրեն հարգող սպառող պետք է տեղեկացված լինի ծխեցված պանրի բոլոր բաղադրիչների կազմից, իսկ ընկերությունը որևէ տեղեկատվություն չի մակնշում ծխեցված համի ստացման բաղադրիչների և պայմանների մասին։ Հայցվորը գտնում է, որ եթե ընկերությունը արտադրում է ծխեցված պանիր, որը համարվում է բավականին թանկ դելիկատես, պարտավոր է նշել ծխեցված համի ստացման բաղադրիչը, ոչ թե միայն նշի, որ պանիրը ծխահարվում է բնական ծխով։
ՀՀ օրենսդրությամբ նույնպես նախատեսված է սննդամթերքի բաղադրիչների մակնշում, որը պետք է լինի հայերեն և ռուսերեն լեզուներով: Սննդամթերքի մակնշումը պետք է պարունակի հետևյալ տեղեկատվությունը՝ արտադրանքի անվանումը, բաղադրությունը, արտադրանքի քանակը, արտադրման ամսաթիվը, պիտանելիության ժամկետը, պահման պայմանները, արտադրողի անվանումը, իրավաբանական և գործունեության հասցեները, սննդամթերքի օգտագործման վերաբերյալ ցուցումները և/կամ սահմանափակումները` եթե այդպիսիք կան, սննդային արժեքի ցուցանիշները, սննդամթերքում գենետիկորեն ձևափոխված օրգանիզմների օգտագործմամբ ստացված բաղադրիչների առկայության մասին տվյալները։ Կախված ապրանքի տեսակից նախատեսվում է լրացուցիչ տեղեկատվություն, օրինակ` պանրի դեպքում պետք է մակնշվի յուղի զանգվածային մասը չոր նյութում տոկոսով, պանրի մակարդի տեսակը, կաթ մակարդող ֆերմենտի ծագման բնույթը։
Ի դեպ, այսօր Հայաստանում արտադրվում է շուրջ 25 տեսակ պանիր, որոնց մեջ բացի տեղական տեսակներից կան նաև արտասահմանյան, օրինակ՝ ֆետա, մոցարելլա, էդամ, գաուդա և այլն պանրի տեսակներ, որոնց մակնշման կարգը և պայմանները միջազգային չափորոշիչներին չեն համապատասխանում: